Întrebări frecvente

APARTAMENTE BLOCURI IASI & PIATRA NEAMT

Îți doresti un apartament nou in Iasi sau in Piatra Neamt? Vrei sa stii cum poti intra in posesia unui apartament nou, modern, situat intr-o zona centrala? Te intereseaza dotarile pe cale le poti avea?

a.Dotari, ce anume include apartamentul, ce anume pot alege (ex. parchet, faianta, gresie, et.)?
Apartamentul se va preda cu următoarele dotări /finisări:

 • zugrăveli in var lavabil, gresie, faianţă, parchet, centrală termică proprie, racorduri la reţelele de utilităţi (apă, gaz, canalizare şi energie electrică), uşi interioare, uşă la intrare şi ferestre din tamplărie PVC cu geam termopan.
 • Cumparatorului i se pune la dispozitie o lista cu materiale necesare amenajarii apartamentului achizitionat, avand la alocat un buget prestabilit(cu preturi orientative, recomandate, pentru fiecare categorie de produs : gresie, faianta, parchet, plinta+accesorii, corpuri iluminat, usi de interior, accesorii si corpuri sanitare).Cu aceasta lista, clientul va merge la magazinele DEDEMAN, partenerul cu care colaboram si isi va alege produsele dorite.

Situatia este similara si in cazul alegerii culorii pt. varul lavabil: clientul isi alege nuantele din paletarul firmei KOBER, furnizorul nostru pt. produsele de vopsele si lacuri si transmite constructorului codul nuantelor alese, pentru a fi pregatite la masina de nuantat.

 • In cazul in care cumparatorul opteaza pentru produse de o calitate superioara, la un pret ce nu se incadreaza in bugetul alocat, atunci acesta va achita suplimentar diferenta de suma rezultata pe factura fiscala de la DEDEMAN.
 • Durata de garanţie pentru lucrările de amenajări interioare şi exterioarea asigurată de promitentul vânzător este de 12 luni de la data predării apartamentului.

b. Modalitati de achizitie: cu plata cash, sau cu credit, credit prima casa, ce costuri implică achiziția unui apartament?
Promitentul cumparator poate alege modalitatea de achizitie a aprtamentului, optima nevoilor personale.
In cazul in care achizitionarea apartamentului se face prin “programul guvernamental I Casa” sau se aplica pentru obtinerea unui credit de nevoi personale/imobiliar, promitentul umparator  trebuie sa achite un avans, din fonduri proprii, ( de regula, 30% din valoarea apartamentului, sau 5 % in cazul achizitionarii prin programul ”I Casa “), revenindu-i obligativitatea de  a se ocupa de toate demersurile pt. obtinere creditului solicitat la banca aleasa pentru colaborare. In momentul obtinerii creditului, se va achita dezvoltatoruli diferenta de bani pentru apartamentul chizitionat, concomitent cu semnarea si perfectarea Contractului de Vanzare - Cumparare, la biroul notarial.
Daca promitentul cumparator dispune de intreaga suma la achizitionarea unui aprtament, achitand integral valoarea acestuia, atunci va beneficia de un pret special “(se va acorda un discount), calculat la mp./suprafata utila.
Valoarea apartamentului va fi achitata, de catre promitentul cumparator,   in echivalent RON , la cursul BNR din data efectuarii platii, la casieria societăţii , pe bază de chitanţă, sau în conturile curente ale societatilor ANDOS COM SRL si HOUSE INVESTMENT SRL.
Dacă promitentul cumpărător nu poate achita diferenţa de preţ în termenul convenit de comun acord cu promitentul vânzător, atunci promitentul cumpărător va plăti penalităţi de 0,05% pe zi de întârziere calculate la suma rămasă de achitat şi la nr. de zile de întârziere.
  În situaţiile în care promitentul vânzător nu respectă termenul de finalizare a lucrărilor prevăzut în antecontract, promitentul vânzător se obligă să plătească promitentului cumpărător penalităţi de 0,05% zi, calculate la suma achitată în avans şi la numărul de zile de întârziere. Nu se consideră nerespectarea termenului de finalizare situaţiile în care promitentul cumpărător nu se prezintă atunci când este înştiinţat în vederea alegerii finisajelor interioare.

c. Stadiul lucrarilor: cand vor fi finalizate complet, in cat timp mă pot muta?
Cele doua blocuri ( tronsonul II – Iasi si Blocul A3 – Piatra Neamt) au prevazut un termen, estimativ, de finalizare, la finalul lunilor septembrie/ octombrie 2012.
Fiecare antecontract incheiat cu promitentii cumparatori, are stipulata data finalizarii apartamentului in cauza, la care se calculeaza si o marja de suplimentara de 6 luni ( in caz de situatii neprevazute, conditii meteo nefavorabile, calamitai naturale etc.)

d. Termene de realizare pentru amenajarile personalizate?
Se stabileste, de comun acord, in urma unei intrevederi intre cele doua parti contractante, in functie  de complexitatea lucrarilor solicitate de client.

e. Se accepta sau nu modificari ale interioarelor? Cum pot face asta?
Odata negociat si stipulat in Antecontractul de Vanzare – Cumparare, preţul convenit pentru apartament nu se modifiă şi este calculat pentru dotarea standard prevăzută în proiectul de execuţie (mentionata la pct. a). Orice modificări şi/sau lucrări suplimentare, peste cele standard, vor fi executate numai pe bază de act adiţional la respectivul antecontract, contracost.
Orice modificare interioara se va aproba/efectua doar dupa ce se va consulta, in prealabil, proiectantul, astfel incat sa nu fie afectata structura de rezistenta a blocului.
Dacă pe parcursul execuţiei lucrărilor, din cauza unor vicii de proiectare sau a unor situaţii neprevăzute, se va constata necesitatea efectuării unor modificări absolut necesare în vederea respectării unor cerinţe de calitate a construcţiei, cu implicaţii asupra compartimentării locuinţei în cauză, acestea se vor discuta şi pune de acord pe cale amiabilă, în interes reciproc şi în acord cu proiectanţii şi specialiştii tehnici.

f. Ce dotari speciale fata de varianta de baza sunt disponibile?
- la cererea clientului, contracost, in urma unor discutii purtate in prealabil cu dezvoltatorul veți pute face modificări atât structural cât si superficiale, personalizate dorințelor dvs.

g. Ce taxe sunt la cumpărare? Cine suportă plata taxelor notariale?

Toate cheltuielile aferente executării apartamentului şi cele privind înscrierea la Cartea Funciară sunt în sarcina promitentului vânzător, iar cheltuielile aferente întocmirii şi autentificării Contractului de Vânzare - Cumpărare precum si cele privind Intabularea sunt în sarcina promitentului cumpărător.
Dezvoltatorul se obliga sa puna la dispozitia clientului documentele solicitate de catre acesta din urma ( documentatii cadastrale ,avize, procese verbale de receptie, autorizatii).
Promitentul cumpărător este informat  şi acceptă faptul că toate consumurile privind alimentarea cu apă, energie electrică, gaze naturale şi canalizare vor fi contorizate individual iar plata acestora precum şi a serviciilor de întreţinere a spaţiilor comune o va face la societatea specializată ce se va ocupa de administrarea cartierului rezidenţial,  la preţuri unitare ce nu vor depăşi preţurile de piaţă reglementate. (E.ON Gaz, E.On Electrica, Apa Serv, Servicii Ecologice de Salubritate etc)
Împreună cu apartamentul se transmite promitentului cumpărător şi dreptul de proprietate forţată şi perpetuă asupra părţilor comune ,care prin natura şi destinaţia lor , se vor afla in folosinţa comună a tuturor proprietarilor, precum şi dreptul de proprietate  indiviză pentru suprafaţa de teren aferentă apartamentului din suprafaţa de teren pe care se afla blocul.

________________________________________________________________________________________

 • Pentru mai multe detalii nu ezitaţi să ne contactaţi:
  dl. ANDREI CRISTIAN - tel.0726 672 942
 • S.C. HOUSE INVESTMENT S.R.L.
  RO 21473702, Nr. O.R.C. Neamţ J27/513/2010
  Cont curent: RO74BRDE280SV36597802800, deschis la BRD Piatra Neamţ
  Str. Dimitrie Leonida, nr.64, Piatra Neamţ, TEL./FAX: 0233-221111; 221191
 • despre noi

  Grupul de firme Andos Com: construcții, materiale de construcții, imobiliare, timp liber, sănătate.